Βιογραφια

Όλα άρχισαν το 1998, όταν δυο φίλοι που περνάγανε τις καλοκαιρινές διακοπές τους από μικροί μαζί, ο Andreas V. (κιθάρα) και ο Βαγγέλης Λεκός (μπάσο), αποφάσισαν  το 1998 να σχηματίσουν ένα συγκρότημα το οποίο τελικά, έπειτα από διάφορες αλλαγές, ονομάστηκε Floating Worlds.

Αφού προηγήθηκαν αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες να ηχογραφήσουν τα πρώτα δικά τους κομμάτια, κατάφεραν τελικά να ολοκληρώσουν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Only A Dream, Can Kill A Dream…», το φθινόπωρο του 2007. Μετά την ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων, η συνεργασία με τους session μουσικούς που συμμετείχαν έληξε, οπότε τα μόνα σταθερά μέλη της μπάντας ήταν ο Andreas V (κιθάρα), ο Βαγγέλης Λεκός (μπάσο, β’φωνητικά) και ο Θέμης Θωμόπουλος (τύμπανα). Η εμφανής αναγκαιότητα να προωθηθεί ο δίσκος μέσω ζωντανών εμφανίσεων, έκανε την αναζήτηση σταθερών μελών, ζήτημα υψίστης σημασίας για την μπάντα, και τελικώς η πρώτη συναυλία της “Only A Dream Tour ‘10 – ‘12” έλαβε χώρα τον Μάιο του 2010.

Η περιοδεία τους αυτή έλαβε τέλος ύστερα από 17 ζωντανές εμφανίσεις, τον Ιούλιο του 2012, κατά την διάρκεια της οποίας υπήρξαν αρκετές αλλαγές στη σύνθεση, με σημαντικότερη και πιο καθοριστική για το μέλλον της μπάντας, την ανάληψη των αντρικών φωνητικών από τον Jon Soti, τον Νοέμβριο του 2011.

Τον Δεκέμβριο του 2012, οι Floating Worlds μπήκαν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν τον δεύτερο δίσκο τους, με τίτλο «Below The Sea Of Light», ο οποίος κυκλοφόρησε την 1η Οκτώβρη του 2013.

Ο πρώτος σταθμός της νέας τους περιοδείας «Sea Of Light Tour ’14 – ‘15», για την προώθηση του δεύτερου δίσκου τους, ήταν στην Αθήνα, τον Φεβρουάριο του 2014. Σημαντικότερο γεγονός αυτής της περιόδου, ήταν αναμφισβήτητα, η πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία της μπάντας τον Μάρτιο του 2015, η οποία συνοδεύτηκε από την επιστροφή της Σοφίας Ασσαριώτη στο συγκρότημα, στην θέση των πλήκτρων και των γυναικείων φωνητικών και την έλευση του Μιχάλη Παπαδόπουλου στο μπάσο.

Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, η «Sea Of Light Tour ’14 – ‘15» έκλεισε με τέσσερις αξέχαστες συναυλίες στην Σερβία και αμέσως μετά, η μπάντα μπήκε σε μια διετή περίοδο σύνθεσης των κομματιών του τρίτου της δίσκου με τίτλο «Battleship Oceania», η ηχογράφηση των οποίων ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2017, με τον Νικήτα Μανδόλα στα τύμπανα.

To «Battleship Oceania» θα είναι ο πρώτος concept δίσκος της μπάντας και θα αναφέρεται στην ιστορία ενός θρυλικού πολεμικού πλοίου και του πληρώματός του.

Προκειμένου να γιορτάσει την ολοκλήρωση αυτής της μακράς σε διάρκεια διαδικασίας, η μπάντα πραγματοποίησε τον Μάρτιο του 2018, για πρώτη φορά στην Ρωσία,  έναν περιορισμένο αριθμό ζωντανών εμφανίσεων. To «Battleship Oceania» θα κυκλοφορήσει στις 17 Μαΐου του 2019.

Leave a Reply