Βιογραφια

Όλα άρχισαν το 1998, όταν δυο φίλοι που περνάγανε τις καλοκαιρινές διακοπές τους από μικροί μαζί, ο Andreas V. (κιθάρα) και ο Βαγγέλης Λεκός (μπάσο), αποφάσισαν  το 1998 να σχηματίσουν ένα συγκρότημα το οποίο τελικά, έπειτα από διάφορες αλλαγές, ονομάστηκε Floating Worlds.

Αφού προηγήθηκαν αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες να ηχογραφήσουν τα πρώτα δικά τους κομμάτια, κατάφεραν τελικά να ολοκληρώσουν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Only A Dream, Can Kill A Dream…», το φθινόπωρο του 2007. Μετά την ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων, η εμφανής αναγκαιότητα να προωθηθεί ο δίσκος μέσω ζωντανών εμφανίσεων, έκανε την αναζήτηση σταθερών μελών, ζήτημα υψίστης σημασίας για την μπάντα, και τελικώς η πρώτη συναυλία της “Only A Dream Tour ‘10 – ‘12” έλαβε χώρα τον Μάιο του 2010.

Η περιοδεία αυτή έλαβε τέλος ύστερα από 17 ζωντανές εμφανίσεις, τον Ιούλιο του 2012, κατά την διάρκεια της οποίας υπήρξαν αρκετές αλλαγές στη σύνθεση, με σημαντικότερες, την αποχώρηση του συνιδρυτή της μπάντας Βαγγέλη Λεκού ,τον Νοέμβριο του 2010, αλλά και την ίσως πιο καθοριστική για το μέλλον της μπάντας, ανάληψη των αντρικών φωνητικών από τον Jon Soti, τον Νοέμβριο του 2011.

Τον Δεκέμβριο του 2012, οι Floating Worlds μπήκαν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν τον δεύτερο δίσκο τους, με τίτλο «Below The Sea Of Light», ο οποίος κυκλοφόρησε την 1η Οκτώβρη του 2013.

Ο πρώτος σταθμός της νέας τους περιοδείας «Sea Of Light Tour ’14 – ‘15», για την προώθηση του δεύτερου δίσκου τους, ήταν στην Αθήνα, τον Φεβρουάριο του 2014. Σημαντικότερο γεγονός αυτής της περιόδου, ήταν αναμφισβήτητα, η πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία της μπάντας τον Μάρτιο του 2015 και η ταυτόχρονη έλευση του Μιχάλη Παπαδόπουλου στο μπάσο.

Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, η «Sea Of Light Tour ’14 – ‘15» έκλεισε με τέσσερις αξέχαστες συναυλίες στην Σερβία και αμέσως μετά, η μπάντα μπήκε σε μια διετή περίοδο σύνθεσης των κομματιών του τρίτου της δίσκου. Μετά την ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων, η μπάντα πραγματοποίησε τον Μάρτιο του 2018, έναν περιορισμένο αριθμό ζωντανών εμφανίσεων στη Ρωσία.

To «Battleship Oceania» κυκλοφόρησε στις  17 Μαΐου 2019 και είναι ο πρώτος concept δίσκος της μπάντας, μια ροκ όπερα όπου ο κεντρικός  ήρωας της ιστορίας, ο υποπλοίαρχος David Smith, διηγείται την ιστορία του  θρυλικού θωρηκτού «Ωκεανίς» και του πληρώματός του.

Λόγω της πανδημίας που ξέσπασε σε όλο τον κόσμο στις αρχές του 2020 και της διετούς απαγόρευσης οποιονδήποτε ζωντανών εμφανίσεων, η μπάντα αφοσιώθηκε κατά το διάστημα αυτό, αποκλειστικά  στην σύνθεση των τραγουδιών του νέου της δίσκου.

Ο νέος δίσκος των Floating Worlds τιτλοφορείται “Skywatcher” και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.