Βιογραφια

Όλα άρχισαν το 1998, όταν δυο φίλοι που περνάγανε τις καλοκαιρινές διακοπές τους από μικροί μαζί, ο Andreas V. (κιθάρα) και ο Βαγγέλης Λεκός (μπάσο), αποφάσισαν  το 1998 να σχηματίσουν ένα συγκρότημα το οποίο τελικά, έπειτα από διάφορες αλλαγές, ονομάστηκε Floating Worlds.

Αφού προηγήθηκαν αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες να ηχογραφήσουν τα πρώτα δικά τους κομμάτια, κατάφεραν τελικά να ολοκληρώσουν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο “Only A Dream, Can Kill A Dream…”, το φθινόπωρο του 2007. Μετά την ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων, η συνεργασία με τους session μουσικούς που συμμετείχαν έληξε, οπότε τα μόνα σταθερά μέλη της μπάντας ήταν ο Andreas V (κιθάρα), ο Βαγγέλης Λεκός (μπάσο, β’φωνητικά) και ο Θέμης Θωμόπουλος (τύμπανα). Η εμφανής αναγκαιότητα να προωθηθεί ο δίσκος μέσω ζωντανών εμφανίσεων, έκανε την αναζήτηση σταθερών μελών, ζήτημα υψίστης σημασίας για την μπάντα, και τελικώς η πρώτη συναυλία της “Only A Dream Tour ‘10 – ‘12” έλαβε χώρα τον Μάιο του 2010, με την Χριστίνα Κολλιοπούλου στα πλήκτρα, τον Τάσο Φασούλα (αδερφό του Λεωνίδα Φασούλα που είχε αναλάβει τα φωνητικά στον πρώτο δίσκο) στα αντρικά φωνητικά, την Αθηνά Καμαρίτη στα γυναικεία φωνητικά και τα πλήκτρα και την Σοφία Ασσαριώτη στην δεύτερη κιθάρα.

Η περιοδεία τους αυτή έλαβε τέλος ύστερα από 17 ζωντανές εμφανίσεις, τον Ιούλιο του 2012, έχοντας πραγματοποιήσει αρκετές αλλαγές στη σύνθεση, με σημαντικότερη και πιο καθοριστική για το μέλλον της μπάντας, την ανάληψη των αντρικών φωνητικών από τον Jon Soti, τον Νοέμβριο του 2011.

Τον Δεκέμβριο του 2012, μπήκαν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν τον δεύτερο δίσκο τους, με τίτλο «Below The Sea Of Light», ο οποίος κυκλοφόρησε την 1η Οκτώβρη του 2013.

Ο πρώτος σταθμός της νέας τους περιοδείας «Sea Of Light Tour ’14 – ‘15», για την προώθηση του δεύτερου δίσκου τους, ήταν στην Αθήνα στις 7 Φλεβάρη 2014. Σημαντικότερο γεγονός αυτής της περιόδου, ήταν αναμφισβήτητα, η πρώτη ευρωπαϊκή περιοδεία της μπάντας τον Μάρτιο του 2015, η οποία συνοδεύτηκε από την επιστροφή της Σοφίας Ασσαριώτη στο συγκρότημα, στην θέση των πλήκτρων και των γυναικείων φωνητικών. Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, η «Sea Of Light Tour ’14 – ‘15» έκλεισε με τέσσερες αξέχαστες συναυλίες στην Σερβία και αμέσως μετά, η μπάντα μπήκε σε μια διετή περίοδο σύνθεσης των κομματιών του τρίτου της δίσκου, η ηχογράφηση των οποίων ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2017.

Προκειμένου να γιορτάσει την ολοκλήρωση αυτής της μακράς σε διάρκεια διαδικασίας, η μπάντα θα πραγματοποιήσει τον Μάρτιο, για πρώτη φορά στην Ρωσία,  έναν περιορισμένο αριθμό ζωντανών εμφανίσεων, για τη προώθηση του επερχόμενου τρίτου δίσκου της, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα σε αυτή την χρονιά.

Leave a Reply